Fair Limits (project archive)

Events

24 June 2019
15:30 - 17:30
OBA, Amsterdam, The Netherlands

Domeinmiddag GW over klimaatverantwoordelijkheid

Op 24 juni 2019 organiseert Fair Limits in samenwerking met de afdeling Geesteswetenschappen van de KNAW een domeinmiddag over de vraag wie de verantwoordelijkheid heeft om actie en beleid voor het klimaat te ondernemen. Is dit een taak van de overheid? Of is dit een verantwoordelijkheid van ons allen? Of specifiek van bepaalde groepen en organisaties die een grote bijdrage leveren aan klimaatsverandering? En wat moeten burgers doen als de overheid inadequaat reageert? En hoe zien die verantwoordelijkheden er concreet uit, als we het over zowel mitigatie als adaptatie hebben?

Over deze en nog meer vragen zullen een aantal wetenschappers en filosofen een lezing geven, waarna er ruimte is voor debat met de zaal.

Meer informatie over de invulling van het programma volgt hier over enkele weken.