Fair Limits (project archive)

Events

De Idealenfabriek over ongelijkheid (Wageningen)

Amma Asante (Voorzitter Landelijke Cliëntenraad, voormalig Tweede Kamerlid) gaat in gesprek met Ingrid Robeyns en Dick Timmer in een reeks bijeenkomsten van de Idealenfabriek. Dit initiatief van Stichting Utopa heeft als doel complexe problematieken te bespreken om zo utopische thema’s aan de orde te stellen. Tijdens de bijeenkomsten met Robeyns en Timmers staat de vraag naar een rijkdomsgrens centraal:

Dick Timmer

Waarom is er wel een minimuminkomen, maar geen maximuminkomen? Wie over hun rijkdom een kritische opmerking maakt, krijgt al snel te horen gewoon jaloers te zijn. Niet voor niets wordt belasting op grotere vermogens soms een ‘jaloezie-belasting’ genoemd. Sommige mensen gaan nog een stap verder, en zeggen dat alle belasting een vorm van diefstal is. Hoe dan ook, de gedachte is eenvoudig: van het geld dat iemand eerlijk heeft verdiend, moet de staat afblijven. Ingrid Robeyns en Dick Timmer stellen dat zelfs eerlijk verdiende rijkdom een moreel en maatschappelijk probleem kan zijn en ageren voor een rijkdomsgrens.

Op 23 januari 2020 is het woord aan Dick Timmer in Wageningen. Bekijk de overige data in onze agenda. Meer informatie en aanmelden via bovenstaande link.