Fair Limits

News

Podcast Kluwen met Ingrid Robeyns en Huub Brouwer

Ingrid Robeyns en Huub Brouwer gingen in gesprek met Martha Claeys en Lotte Spreeuwenberg, van de filosofische podcast Kluwen. Kluwen is naar eigen zeggen een “podcast die graaft van verwarring naar verwondering en terug, met een mix van persoonlijke verhalen en filosofische argumentatie”. Huub Brouwer (Universiteit Utrecht) is een postdoctoraal onderzoeker in het project Private Property and Political Power.

Deze aflevering van de postcast wordt als volgt omschreven: “Zouden we er goed aan doen om grenzen te stellen aan wat we kunnen verdienen? Econoom-filosofen Ingrid Robeyns en Huub Brouwer vinden van wel. Volgens hen heeft de extreme vermogendheid van een kleine groep gevaarlijke consequenties voor de democratie en de ecologie, en berust die op een vertrouwen in vrijheid en verdienste dat misschien niet gerechtvaardigd is. Is het bijvoorbeeld eerlijk dat poetshulpen en vuilnisophalers minder verdienen dan topadvocaten, of CEO’s? En hoe ziet een eerlijke verloning er dan uit?”

Deze en andere afleveringen van Kluwen zijn te beluisteren via diverse podcast apps en sites, waaronder Spotify, Soundclouden iTunes