Fair Limits

News

Hypatia-prijs interview met Ingrid Robeyns

Op 3 oktober wordt de Hypatia-prijs uitgereikt, en Rijkdom van Ingrid Robeyns behoort tot de genomineerden. De prijs beloont het beste filosofieboek geschreven door een filosofe uit Nederland of België. De ceremonie is live te volgen van 13.30 tot 15.00 uur via Zoom, zie onderstaande link.

Op Filosofie.nl zijn interviews verschenen met alle genomineerden. Daartoe behoren ook boeken van Monica Meijsing, Joke Hermsen, Renée van Riessen en Katleen Gabriels, en de onderwerpen lopen uiteen van kunstmatige intelligentie tot identiteit. Het boek van Robeyns gaat over een van de centrale vragen uit het Fair Limits project: is extreme rijkdom te rechtvaardigen? Robeyns stelt in het interview: ‘Mijn ideaalbeeld zou zijn dat iedereen rijk is in de zin van welvarend, maar dat niemand “superrijk” is.’

De interviews zijn te lezen via Filosofie.nl
De uitreiking is te volgen via Zoom