Logo Utrecht University

Fair Limits

Events

21 April 2018
10:00 - 17:30
Academiegebouw UU, Domplein, Utrecht

Utrechtse Dag van de Filosofie

Op 21 april organiseert de Universiteit Utrecht de eerste Utrechtse Dag van de Filosofie, een initiatief van Ingrid Robeyns.

De dag wordt afgetrapt door Dorothea Gädeke (Goethe Universität). Zij stelt de vraag naar de waarde van Ubuntu-filosofie in het Europese migratiedebat. Na deze (enige Engelstalige) lezing neemt Annemarie Kalis (Universiteit Utrecht) het stokje over. Zij zal het hebben over zelfcontrole, en hoe we dit aan de hand van filosofische inzichten kunnen verbeteren.

Na de lunch is er een parallel-programma met interviews, lezingen en een filosofische stadswandeling. Zo is er op elk moment wat te kiezen. Het zal gaan over kunst, straatpolitiek, complottheorieën, moderniteit en meer. En er zijn debatten over democratie, klimaatverandering en alternatieve feiten.

Voor wie deze dag ook even naar buiten wil en Utrecht eens door andere ogen wil bekijken is er de mogelijkheid mee te lopen in een van de twee filosofische stadswandelingen.

De hele dag is er volop ruimte voor verdieping en interactie met het publiek. We sluiten ontspannen af met cabaretier Johan Fretz, bekend om zijn prikkelende en verbindende perspectieven op de Nederlandse samenleving. Na afloop is er ruimte om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Toegangskosten: 30 euro (20 euro voor scholieren, studenten en UU-medewerkers)
Meer informatie via Utrechtse Dag van de Filosofie