Fair Limits

Events

5 October 2018
19:30 - 02:00
TivoliVredenburg, Utrecht

Betweter Festival: Ingrid Robeyns over extreme rijkdom

Wie is er niet gefascineerd door extremen? Van uitzonderlijke prestaties tot bijzondere levens en buitengewone gebeurtenissen. Op het Betweter Festival zoeken wetenschappers, schrijvers en artiesten de grenzen op. Van bijzonder normaal tot uiterst radicaal: waar sta jij?

Ingrid Robeyns verzorgt op het aankomende Betweter Festival een bijdrage met als vraag: Extreme rijkdom: moeten we ons daar zorgen over maken? Dure jachten, dikke auto’s en enorme villa’s. Het aantal mensen dat zo veel geld verdient, dat ze het in hun leven niet uit kunnen geven, neemt toe. Daartegenover staat een groep die in extreme armoede leeft en weinig kansen heeft. Voor die laatste groep is in filosofisch onderzoek de meeste aandacht. Robeyns pleit voor een koerswijziging. Kijk naar de bovenlaag! Is extreme rijkdom moreel te rechtvaardigen?

Het Betweter Festival wordt georganiseerd door Studium Generale, namens de Universiteit Utrecht en samen met de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), de Universiteit voor Humanistiek (UvH) en TivoliVredenburg. Ondersteund door de Gemeente Utrecht en het K.F. Hein Fonds. Andere partners zijn Fotodok & Impakt.