Fair Limits

Events

7 April 2019
12:00 - 18:00
Utrecht, the Netherlands

Utrechtse Dag van de Filosofie 2019

Ingrid Robeyns houdt een lezing tijdens de tweede Utrechtse Dag van de Filosofie, het evenement dat zij in 2018 initieerde en wat dit jaar wordt georganiseerd door Studium Generale in samenwerking met het Departement Filosofie en Religiewetenschappen van de Universiteit Utrecht. De lezing van Robeyns gaat over belasting: Wie betaalt wat? Weinig mensen betalen met plezier belasting. Maar dat betekent niet dat er geen goede redenen zijn voor zijn. Wat zeggen filosofen? Over belastingen zijn de meningen sterk verdeeld. Sommigen denken dat een goede samenleving niet kan zonder belastingen. Maar wie bepaalt hoe zo’n goede samenleving eruitziet? Voor anderen staan belastingen gelijk aan een dwingende overheid die ons verplicht een deel van ons eigen geld af te staan. Burgers zouden zelf in vrijheid moeten kunnen bepalen waar ze geld voor over hebben. Zijn er goede redenen waarom we gedwongen worden een deel van onze centen af te staan? En zo ja, hoeveel dan, en in welke vorm?


Alle kaarten voor deze dag waren binnen 5 uur vergeven.