Fair Limits

News

Kijk terug: Ingrid Robeyns in VPRO Tegenlicht

Het is nu mogelijk om de aflevering Kijken naar de rijken van VPRO Tegenlicht van 12 april 2020 online te bekijken. Door de Corona-crisis werd het programma enkele weken later dan gepland uitgezonden, en enigszins aangepast om het meer aan te laten sluiten bij de nieuwe omstandigheden. Zo wordt extra duidelijk dat publieke diensten als de zorg zeer te lijden hebben onder bezuinigingen, terwijl de rijken der aarde nauwelijks belasting betalen.

In de aflevering wordt eveneens een kritische blik geworpen op filantropie, belastingparadijs Nederland en de macht van de (super)rijken. De Amerikaanse journalist en auteur Anand Giridharadas (Winners Take All) komt ook aan het woord. Robeyns benadrukt het belang van belastingen als kernonderdeel van ons sociaal contract.

Kijk terug: VPRO Tegenlicht